Voorstelling

Wie zijn wij?

Ik ben Karin Wuytens, geboren op 26 juli 1988.

Ik ben getrouwd met Samuel, en samen hebben we een dochter Amber geboren in mei 2011 en een zoon Liam geboren in januari 2015.

Als tiener zei ik al dat ik later met kinderen wilde werken, en ik ben dan ook de opleiding kinderzorg gaan volgen. In 2009 ben ik officieel afgestudeerd als kinderverzorgster, en in april 2015 heb ik dan mijn grote droom waargemaakt om onthaalmoeder te worden.

Doelgroep

Bengelbeestjes is een onderdeel van onze persoonlijke woning. We bieden plaats aan maximaal 8 kindjes (tegelijk aanwezig) en dit voor de leeftijd van 0-3 jaar.

Vanaf 2,5 jaar gaan de meeste kindjes naar school, maar op schoolvrije dagen of rustmomenten is je kindje nog steeds welkom tot 3 jaar.

Openingstijden

Bengelbeestjes is geopend van maandag tot vrijdag van 07.00 uur tot 18.00 uur. Op woensdag is onze vaste sluitingsdag. Gedurende het weekend en op officiële feestdagen zijn we gesloten.

Ons collectief verlof is 3 weken in de zomervakantie tijdens het bouwverlof van de provincie Antwerpen. Ook zijn er nog andere dagen die ik gedurende het jaar inplan.

Bij de start van de opvang of bij het begin van een volgend jaar krijgt u de nieuwe verlofkalender met het overzicht van de verlofdagen. De snipperdagen worden, behalve bij overmacht, minstens één maand op voorhand meegedeeld.

Dagelijks verloop

Dagschema

07.00u – 09.00u Onthaal kindjes + babbel ouders + ontbijt indien nodig
09.00u – 11.00u Verluiermoment en slaapmoment voor de kindjes die er behoefte aan hebben. Vrij spelen of activiteit (knutselen, schilderen, bewegingsactiviteit, …)
11.00u – 12.30u Middagmaal
12.30u – 15.00u Verluiermoment. Middagslaapje, wakkere kindjes krijgen een rustige activiteit (boekjes lezen, kleuren, knutselen, …)
15.00u – 16.00u Kindjes wakker maken. Verluiermoment. Fruitpap voor de baby’s, stukjes fruit/yoghurt/boterham voor de peuters + koekje, pudding als dessert.
16.00u – 18.00u Verluiermoment . Kindjes worden opgehaald + dagverloop aan de ouders. Andere kindjes spelen vrij naargelang de drukte of we lezen nog wat boekjes, bouwen, kleuren, …

Dit is een dagschema opgesteld om de kindjes zoveel mogelijk structuur te bieden. Dit creëert een gevoel van vertrouwen en veiligheid. Natuurlijk wordt er gedurende de dag rekening gehouden met de persoonlijke slaap- en eetbehoefte van je kind. Ook wordt er regelmatig verschoond en aan potjestraining gedaan bij de peuters.

Slaapruimte

Voeding

Er wordt verwacht dat je kindje ’s ochtends al ontbeten heeft bij aankomst. Wanneer het op voorhand besproken wordt is het mogelijk om boterhammetjes/flesvoeding mee te geven met je kindje die deze ‘s morgens kan opeten.

Keukentafel

Gedurende de dag krijgt je kindje maaltijden die zijn aangepast aan de leeftijd van je kindje. Ik zorg er altijd voor dat ik met verse producten werk, en stel een gezond en gevarieerd weekmenu samen dat genoteerd wordt in het heen- en- weerboekje. Wanneer je kindje een dieet moet volgen zoals bv. een glutenvrij dieet, of wanneer je speciale wensen hebt zoals bv. vegetarische voeding, zal ik hieraan in de mate van het mogelijke tegemoet komen.

Kinderstoeltjes

Flesvoeding voor baby’s en/of bijzondere dieetproducten dien je zelf te voorzien. Je bezorgt me de juiste informatie over het product; de bereidingswijze en de nodige medische achtergrond. (voor dieetproducten)

Kleding en verzorging

Het ochtendtoilet gebeurt thuis, je brengt je kindje gewassen en gekleed naar de opvang. Gelieve je kindje te voorzien van voldoende reservekledij en kledij om buiten te spelen. Elk kind heeft zijn eigen vakje om persoonlijke spulletjes op te bergen.

Verzorgingstafel

Slapen

Slapen is zeer belangrijk voor de ontwikkeling van je kindje. Voor de peuters is er eerder een vast slaapmoment voorzien, vlak na het middagmaal. Maar ook buiten deze uren kan je kindje gaan slapen als het daar behoefte aan heeft.

De baby’s onder de 6 maanden slapen in de leefruimte, dit ter preventie van wiegendood. Vanaf 6 maanden slapen ze boven in een gezamenlijke slaapkamer. Bij elke baby wordt er rekening gehouden met zijn persoonlijke ritme.

Slaapruimte

Wiegendoodpreventie

Bengelbeestjes past strikt de richtlijnen van Kind & Gezin toe die de kans op wiegendood aanzienlijk doen dalen. Indien je toch wenst dat je kindje op de buik slaapt, moet je dit uitdrukkelijk vermelden op de inlichtingenfiche van je kind. Indien je een knuffel geeft aan je kind jonger dan 1 jaar, moet dit eveneens uitdrukkelijk worden vermeld op de inlichtingenfiche van je kindje.

Spelen

Net zoals slapen is ook spelen levensnoodzakelijk voor je kind zijn groei en ontwikkeling. Gedurende de dag krijgt je kind de kans veel nieuwe ervaringen op te doen door middel van spelen. Door het aanbieden van gepast speelgoed wil ik de kinderen zoveel mogelijk stimuleren.

Speelruimte

Er is ook een ruim aanbod van vrij spel en activiteiten voorzien zoals knutselen, dansen, verhaaltjes lezen, bewegingsspelletjes, puzzelen, bouwen … En van zodra het zonnetje schijnt trekken we naar buiten om te spelen!

Speelruimte